Over ons

Opgericht in 2008

Purosan werd opgericht in 2008 met als doel om milieuvriendelijke reinigen de norm eerder dan de uitzondering te maken. Oprichter Walter Van Waelderen was reeds eerder actief om het verwijderen van graffiti met “biologisch afbreekbare producten” te promoten voor een organisatie die jammer genoeg in 2007 ophield te bestaan.

Klanten als de NMBS, Colruyt, Stad Antwerpen enz.. maakte kennis met deze producten in de periode tussen 2003 en 2007 maar bleven nadien op hun honger nadat ze het gebruik van biologisch afbreekbare producten hadden ingevoerd als een “Best Practice”. Met de opgedane kennis en met steun van deze klanten werd Purosan opgericht om de werken in uitvoering verder af te werken.

Kauwgom Verwijderen
Gevelreiniging

Extra diensten

In 2009 werden de diensten uitgebreid met “gevelreinigingen” omdat dit heel vaak samen gaat met het verwijderen van graffiti. Eens de graffiti verwijderd is ook de ondergrond schoon waardoor er vaak een contrast bestaat tussen het gereinigde gedeelte en de rest van de gevel.

Het milieuvriendelijke aspect van onze diensten en producten is steeds de rode draad door onze organisatie. Met het oog op een verdere uitbreiding van deze diensten werd in 2010 de eerste Hoge Druk Stomer in België aangekocht. Dankzij deze performante machine kan er gereinigd worden zonder gebruik te maken van detergenten of schadelijke/gevaarlijke reinigingsproducten. Deze machine wordt met name gebruikt voor gevelreinigingen, graffitiverwijderingen, kauwgomverwijderingen, ontvetten van vloeren en installaties, …

De stoom doet het werk waardoor het toevoegen van producten in slechts enkele gevallen nog nodig is. Een hele stap voorwaarts in het groene denken!

Milieubewust

Deze evolutie wordt momenteel zeer strikt gevolgd.
Inmiddels zijn we hoofdverdeler voor de producten van “CCPInternational bv” waar we met namen de zeer performante maar uiterst veilige “ zuur -en alkalie vervangers” promoten. Deze producten werken als een zuur of alkalisch product zonder de nadele ervan ( gevaarlijk voor milieu en de gezondheid ).

In de loop van 2015 wordt de aankoop van een “zit-schrob-zuig” machine voorzien waarmee periodieke reinigingen van grote oppervlakken kunnen aangeboden worden. Ook hiermee trekken we resoluut te groene kaart door te kiezen voor een toestel waarmee het perfect mogelijk is om zonder detergenten te reinigen!

Zo staat Purosan weer mee aan de top op het vlak van milieubewust reinigen.