Reinigen Gevels

Voor metalen of kunststof gevels klik hier

De gevel van uw huis of bedrijfspand heeft het in onze omgeving hard te verduren. De nabijheid van druk verkeer en industriële inplaningen zorgen voor vervuiling in onze atmosfeer die makkelijk op de gevel terecht komt.

Dit kan op termijn leiden naar sterk vervuilde gevels die vaak moeilijk te reinigen zijn. Vooral oude gebouwen moeten met de nodige zorg en voorzichtigheid behandeld worden. Bij het reinigen moet men immers rekening houden met een ondergrond die soms veel van zijn kwaliteit verloren heeft.

In functie van de aard van de vervuiling en de ouderdom van de ondergrond wordt een aangepaste reinigingsmethodiek gebruikt.

Stoomreinigen

Ideaal voor het reiniginen van gebouwen die nog niet zo oud zijn of industriële gebouwen met een milde vorm van vervuiling. Deze kan weggenomen door het gebruik van stoom. Met de hoge druk stomer wordt 5 keer minder water verbruikt dan een traditionele warm water hoge druk reiniger. Omdat er ook geen gebruik gemaakt wordt van chemische producten is dit ongetwijfeld de meest milieuvriendelijke reinigingstechniek die toch een behoorlijk resultaat kan neerzetten.

 

Stoomreinigen + biologisch afbreekbare producten

Waar nodig kan een stoomreiniging ( hetzij lokaal ) aangevuld worden met het gebruik van gevelreinigingsproducten die bij voorkeur biologisch afbreekbaar zijn. Deze producten werken doorgaans erg goed samen met heet water of stoom.

 

Soft Blasting

Soms is de vervuiling van die aard dat geen van bovenstaande methodes de gevel 100% schoon krijgen. Dit is met name het geval wanneer de gevel te lijden heeft onder zware carbonisatie vervuiling die erg hardnekkig kan zijn. In dergelijk gevallen kan de gevel behandeld worden met het IBIX® soft blasting systeem.

 

Mechanisch Reinigen

Wanneer gevels uit andere materialen bestaan dan steen of beton, vraagt dit om een andere reinigingsmethode. Bijvoorbeeld bij siergevels in aluminium is een mechanische reiniging aan de orden die de gevel weer zijn originele glans kan teruggeven.

Vraag voor meer informatie!